7. huhti, 2013

Taiteilijan haastattelu - Raine Liimakka

 

Kysymykset:

  1. Kerro vähän itsestäsi
  2. Miksi sinusta tuli taiteilija?
  3. Onko sinulla lempitaiteilija? Mikä on Suomen paras taidemuseo?

 

  1. Olen kuvataiteilija Raine Liimakka. Vuonna 1996 valmistuin Kankaanpään taidekoulusta. Olen Kauhajoen taideyhdistyksen puheenjohtaja.
  2. Joskus pienenä sanoin isälleni: ” Jos en saa piirtää, en tee mitään muutakaan.” Teen taidetta koko ikäni, se on minulle tavallista. Jos en luo, en maalaa mitään, tuntuu siltä, että jotakin puuttuu. 
  3. Vaikea kysymys…Pidän pop-taiteesta. Taidemuseo? Kiasma- nykytaiteen museo Helsingissä on hyvä, aina siellä voi nähdä jotakin uutta.

 

Kuva: Raine Liimakka taidenäyttelyssä "Valmiiksi tehty" Hella Galleriassa Kauhajoella

Katso video taidenäyttelystä http://www.nataliart.fi/172202839

Katso videohaastattelu Haastattelut

 

PS. Kauhajoen taideyhdistyksen sivuilla Raine kertoi: "Piirtänyt olen koko ikäni, mutta aivan ensimmäisen kerran oikeisiin maaleihin tartuin vasta 1992, Haaviston Kyllikin opetuksen pakottamana. Niinpä myöhemmin Kankaanpään taidekoulussa maalaus tuntui luonnollisimmalta keinolta toteuttaa itseään. Ehkäpä juuri siksi, että maalatessa työn jäljen näkee heti, toisin kuin esimerkiksi grafiikassa, jossa on ihan liikaa työvaiheita... Mieluusti en muuta työkseni tekisikään kuin maalaisin, mutta ikävä kyllä kaikenlaista "turhaa" tässä elämässä samalla joutuu tekemään, että leipää ja levyjä ostettua saa."