3. touko, 2013

Taiteilijan haastattelu - Pentti Pihlaja

 

Kysymykset:

  1. Kerro vähän itsestäsi
  2. Miksi sinusta tuli taiteilija?
  3. Onko sinulla lempitaiteilija?
  4. Mikä on Suomen paras taidemuseo?

 

 

 

  1. Olen itseoppinut taiteilija Pentti Pihlaja, 75 vuotta vanha kristiinankaupunkilainen.  Minusta tuli Suomen taiteilijat ry:n jäsen 1970-luvun alussa. Lisäksi olen paikallisen Spectra taideyhdistyksen perustajajäsen.
  2. Isäni oli hyvä piirtäjä. Minäkin tykkään piirtämisestä ja maalaamisesta. Kun kuvaamotaiteen opettaja kehotti minua jatkamaan maalaamista, minä tein sen.
  3. Lempitaiteilijani on venäläinen merimaalari – Aivazovski. Olen tarkasti tutkinut hänen maalauksiaan ja myös kopioinut niistä muutamaa. Rakastan merta ja merikaupunkiani.
  4. Vaikea kysymys. Olen käynyt monissa museoissa… Jäi mieleen Turun museo, kun siellä oli esillä Venäläisten mestaritaiteilijoiden näyttely. Heillä on loistava tekniikka ja mahtavat värit!

PS. Taideyhdistys Spectra perustettiin 13.5 1970. Vuonna 1978 ostettiin  Spectralle 1800 -   luvulla rakennettu raatimies Wendelinin talo.  Rakennus oli tuolloin käytännössä purkukuntoinen, mutta yhdistys tarttui innolla lukemattomia  talkootunteja vaatineeseen korjaustyöhön, johon Pentti Pihlaja aina osallistui innolla. Talo kunnostettiin toimiviksi näyttely-, kurssi- ja työtiloiksi 80-luvulla. Spectra-talon alkuperäinen huonejako, elämän jälkiä kantavat lattialankut ja seinähirret luovat taloon viihtyisän ja omaperäisen ilmapiirin, jonka ansiosta siitä on tullut suosittu näyttelytila. Galleria Spectrassa on järjestetty monia upeita näyttelyitä. Viiden näyttelyhuoneen ja kahden grafiikan työhuoneen lisäksi talo tarjoaa mahdollisuuden yksinkertaiseen vierasmajoitukseen.

 

Video Pentti Pihlajan taidenäyttelystä ja haastattelusta                       http://www.youtube.com/watch?v=xsagVXEoTHs