23. kesä, 2013

5 päivää - 5 muotokuvaa

Tässä kerron taideviikosta ja muotokuvakurssista Kristiinassa 10.-14.6.2013. Taidekurssi kesti viisi päivää (illat) ja joka kerta kurssilaiset maalasivat uuden muotokuvan. Vaikuttava tulos! Huippu tehokas kurssi oli ja loistavat opettajat: moskovalainen muotokuvataiteilija T.Artykova ja kristiinalainen kuvataiteilija N.Kaleva (kuvassa).

 

Viimeisellä 5. päivänä pe 14.6.2013 maalattiin muotokuvat kuivasivellintekniikalla vain ainoalla ruskealla värillä. Illalla ripustettiin maalaukset näyttelylle Dux:ssa. Lauantaina ja sunnuntaina Kristiinassa oli Avoimet portit – tapahtuma. 

Kauhajokilainen Anne-Maria Valkama kirjoitti: "Viisi muotokuvaa tein Kristiinankaupungissa mahtavan opettajan johdolla. Korjattavaa töihin jäi, mutta ensikertalaisen muotokuviksi ihan kohtuullisia. Yhteen kuvista olen täysin tyytyväinen." Anna-Maria oli niin kiinnostunut kurssista, että muutti viikoksi Kristiinaan ja asui Spectran taiteilijan huoneessa. Hän maalasi muotokuvat melkein kaikista sukulaisistaan. Kun Anne-Maria lähti kotiin, hänen salkussaan oli aviomies-, äiti-, anoppi-, vauva- ja ystävätärmuotokuvat. Hän kertoi: " Palasin kotiin viikon muotokuvamaalauskurssilta viiden vastamaalatun taulun kanssa, uusia ystäviä saaneena ja paljon oppineena. Opettajasta riippuu paljon opiskelumotivaatio!"