2. heinä, 2015

Avoimet Portit – tapahtuman tulokset

Avoimet Portit Kristiinankaupungissa 13.-14.6.2015

 

Natalian taideateljee / Natalia’s Art Studio oli mukana Avoimet Portit ohjelmassa. Ateljeessa Natalia on järjestänyt monipuolisen toiminnan: taidenäyttelyn ja maalausleikkejä lapsille. Pihalla, Raatihuoneen puistossa, pidettiin taiteilijoiden Esa Tiaisen ja Juhani Ojasen yhteisnäyttely. Miestaiteilijat sekä Natalian taidekurssin aikuisopiskelijat maalasivat ja piirsivät halukkaille muotokuvia. Heistä tuli katutaiteilijat aivan kuin Parisissa. Kävijöitä oli paljon.

Naapuritalon omistaja Tuula Stolt kertoi, että vieraskirjan mukaan kävijöitä oli 1900. Mutta todellisuudessa heitä oli yli 2000. Arvion mukaan taideateljeessa kävi ainakin 1600 vierasta. 

Natalia kertoi: Ateljeessa joskus ovat syntyneet pitkät keskustelut taiteesta ja minusta taiteilijana. Tein listan useimmista kysytyistä kysymyksistä. Tässä on myös vastaukseni:

1. Mitä tekniikkaa käytät yleensä ja mistä pidät?

-          Olen luova ihminen, en voi käyttää jatkuvasti samaa aihetta tai tekniikkaa. Vaikkapa rakastan maalata öljy- ja akryyliväreillä, käytän myös akvarelli- ja pastellivärejä. Haluan kokeilla erilaisia tekniikoita, efektejä ja yhdistellä töissäni eri tekniikoita.

2. Kerro näyttelytoiminnastasi.

-          Nyt yritän pitää vuodessa 3 -4 yhteisnäyttellyä ja 1-2- yksityisnäyttelyä. Viimeiset 5 vuotta oli todella aktiivisia, olen pitänyt noin 40 näyttelyä, osallistuin ryhmänäyttelyihin ja jyrytettyihin näyttelyihin niin valtakunnallisella kuin kansainvälisellä  tasolla.  Myös olen pitänyt aktiivisesti omia näyttelyitä.

3. Taidekurssista ja opetustyöstä

-          Opetan Pohjanmaalla taidetta lapsista vanhuksiin, opetan erilaisia tekniikoita. Pidän tästä työstä kovasti, koska siinä saa olla mukana kokemassa sitä onnistumisen iloa ja riemua, mitä taide harrastuksena voi parhaiten antaa meille kaikille. Sama koskee myös työskentelyäni maahanmuuttajien parissa. Silloin ei tarvitse osata vierasta kieltä, koska taide on universaalikieltä ja jokainen ymmärtää sitä. Siitä saa itsellekin hyvän olon tunnetta.

4. Kerro sinun kirjailijan toiminnastasi - kirjoitat Ykkoset-lehteen tosi hyviä juttua!

-          Kiitos palautteesta ja hyvistä sanoista! Voin sanoa, että kirjoitan koko ajan. Kun maalaan, mielessäni aina syntyy joku tarina ja päinvastoin.

5. Onko sinulla tulivaisuuden suunnitelmia?

-          Taiteilijana ympärilläni sattuu ja tapahtuu jatkuvasti jotakin kiva. Esimmerkiksi nyt minun töitäni on ripustettuna Hella-galliriassa Kauhajoella.  Siellä on minun graaffinen novella "Kissanainen" kuvina – öljymaalauksina. Tulossa Ars Nova Botnica – taidenäyttely, Specran näyttelyt ja toiminta omassa ateljeessani. Yleensä minulla on monta rautaa tulessa.