9. marras, 2015

Spontaanit piirustukset - avain alitajuntaan

Spontaanit piirustukset - avain alitajuntaan

Varmasti jokainen meistä on piirtänyt jotakin puhuessaan puhelimessa tai pitkästyneenä koulussa, kokouksessa, palaverissa. Myös kun joudumme odottamaan ja meillä ei ole mitään tekemistä, mutta on paperi ja kynä, me piirrämme. Tiedätkö, että ne yksinkertaiset piirustukset voivat kertoa meistä enemmän kuin me itse, koska kuvat tulevat suoraan alitajunnasta. Se on niin sanottua ”kehon viestintää” meille.

Psykologit ovat tutkineet kauan spontaaneja piirustuksia ja selittäneet niitä. Nykyään niiden tulkintaa käytetään testeissä ja taideterapiassa.

Katsotaan kuvia ja elementtejä, mitä yleensä piirretään. Nyt kerron mitä piirustukset tarkoittavat ja mitä psykologit suosittelevat tekemään tietyssä tilanteessa.

Jos piirrät

1. Numeroita ja lukuja -  sinulla vain yksi ongelma - materiaalinen hyvinvointi eli raha. Ja tässä on kaksi vaihtoehtoa: joko ajattelet miten ja mistä saada rahaa, tai ajattelet, miten velat maksaa pois. Ratkaisu: Ryhdy hommiin ja tee jotakin, että voisit ratkaista asian.

 

2. Aaltoja ja kierteitä – (ne piirretään usein kun puhutaan puhelimessa). Tällä hetkellä ajattelet vain omaa asiaasi. Sinua eivät kiinnosta muut eikä heidän ongelmiansa tai asioitansa. Olet herkässä tilanteessa.  R.: Jos huomaat, että piirrät kierteitä ole varovainen ja hillitty, koska voit sanoa liikaa ja olla töykeä.  

 

3. Kukat, pilvet ja aurinko - (yleensä naisten juttu) tämä yhdistelmä osoittaa, että olet herkkä, välinpitämätön ihminen, jolla on hyvä huumorintaju. Iloinen kuva, kukkia ja auringonpaistetta osoittavat, että olet tyytyväinen esim. puhelinkeskusteluun. Ehkä puhut rakkaan ihmisen kanssa tai hän on usein sinun ajatuksissa. Jos piirrät vain auringot, sitten kaipaat ystävää ja lämpöä. Sanat, jotka pyörivät kielellä siirretään paperille. R.: Jos piirrät aurinkoja tai kukkia, sinun täytyy tavata hyviä ystäviäsi ja kavereita sekä yrittää olla muiden ihmisten keskuudessa. Eli kuten sanotaan ylös ja ulos!

 

4. Geometriset kuviot tarkoittavat, että selvästi ymmärrät tavoitteesi ja keinoja niiden saavuttamiseksi. Tiedät mitä haluat ja voit helposti ilmaista mielipidettäsi. Et pelkää kilpailijoita tai muita ihmisiä. Jos piirrät kulmikkaita muotoja, olet jopa aggressiivinen, mutta ulkoisesti et näytä sitä. Tämä piirre rajoittaa mielikuvitusta ja luovuutta. R.: Yritä katsoa asioita helpompaa take it easy ja rentoudu. Käy vaikkapa luonnossa esim. metsässä.   Myös piirustus auttaa sinua rentoutumaan ja kehittämään luovuutta.

 

 

5. Sydän ja sydämiä - olet tunteellinen. Rakastat elämää ja ihmisiä. Mutta yrität hallita tunteita ja pelkäät avata sydäntäsi. Olet liian varovainen ja ujo. R.: Avaa sydäntäsi ja kerro tunteista.

 

6. Verkko tai ristikko  - Etsit ongelman ratkaisun. Mutta et vielä löytänyt siitä, siksi tunnet itsesi kuin olisit säkissä.  Muutut sen takia passiiviseksi. Todennäköisesti, olet hankalassa asemassa ja tässä tilanteessa hyväksyt kaikki tarjoukset. Jännität ja alistut. Olet onneton. Se on vaarallista terveydelle. R.: Taideterapia auttaa, täytyy piirtää enemmän ja poistaa jännitystä.

 

7. Ristit -  merkki siitä, että tunnet itseäsi syylliseltä. Ehkä kannat painavan vastuutaakan. Pelkäät epäonnistumista. Ristit myös kertovat, että syytät itseäsi menneisyyden virheistä ja teoista. R.: Jos piirrät ristejä, mieti, mistä syytät itseäsi.

 

8. Tähdet tarkoittavat, että haluat olla keskipisteenä. Sinulle on tärkeää tunnustusta ja kunnioitusta. Luonteeltasi olet optimistinen ja voit aina selviytyä vaikeuksista. Jos tähdellä on monta sädettä ja ne kaikki ovat irti tähden keskiosasta, tässä tapauksessa voidaan puhua masennuksesta. R.: Tanssi tai mene luontoon.

 

9. Shakki kenttä  kertoo, että olet tällä hetkellä huonolla tuulella/ pahalla päällä. Jos piirrät usein tällaiset kuviot, se tarkoittaa, että etsit elämääsi tarkoitusta. Pelkäät jotakin. R.:  Keskustelu auttaa. Puhu ystävälle.

 

10. Taloja ja laatikot – olet kunnollinen, siisti. Tykkäät suunnitella ja laskea. Piirustuksesi kertoo: "Ei minua ole helppoa sekoittaa, tiedän mitä haluan, minulla on selkeä tavoite ja aion saavuttaa päämääräni."  Talo kertoo halustasi saada perheen.

 

11. Vahakakku kertoo, että kaipaat vakautta ja rauhallista elämää. Kaipaat myös perhettä, mutta itselle et tunnista tästä.

 

12. Ihmiskuvat  voivat kertoa paljon sinusta. Jos piirrät pienen hahmon ja hän on jopa iloinen, mutta se on merkki avuttomuuden tunteesta. Sinulla oli tilanne, jossa sinun pitäisi sanoa Ei, mutta et uskaltanut.  Ja nyt se häiritsee sinua. R.: Mieti, ehkä on aika sanoa ei jollekulle tai itsellesi. Älä anna periksi.

-          Jos ihmisen kasvonsa on selvästi piirrettyjä, se tarkoittaa, että olet erittäin huolestunut ulkonäöstä ja sitä mitä muita ajattelevat sinusta.

-          Jos ihmishahmolla ei ole silmiä, se on merkki siitä, että et halua huomata, mitä tapahtuu ympärilläsi.

-          Jos hiukset ovat voimakkaasti tai kirkkaasti piirrettyjä, se tarkoittaa ahdistusta ja huolta.

-          Jos hahmon kädet ovat auki ja viety sivulla, sinä et kontrolloi itseäsi.

-          Jos kädet ovat kuin sotilaalla, niin sinulla on vaikeuksia kommunikoida ihmisten kanssa.

-          Jos kädet ovat ristissä tai selän takana - tämä on merkki siitä, että olet ujo ja suljettu.

-          Pitkät jalat - merkki siitä, että tarvitset vapauden ja riippumattomuuden.

-          Lyhyet jalat - merkki siitä, että vähennät itseäsi, luonnetta ja ulkonäköä.

 

13. Ympyrät ja niiden asetelmat – olet sulkeutunut ja eristynyt. Et halua päästää ketään piiriisi etkä halua puhua itsestäsi. Jos piirrät ympyräasetelman, se tarkoittaa, että jäit pois tärkeistä tapahtumista, mutta haluaisit olla mukana. R.: Yritä ymmärtää miksi olet poissa pelistä ja miten korjata se.

 

14. Henkilökohtainen allekirjoitus

Tavallisesti mekaaniset allekirjoitukset tekee itsekeskeinen ja ylöspäinsuuntautunut ihminen. Jos piirrät niitä usein ja paljon, ajattelet omaa napaa. P. On aika ottaa huomioon muita.

 

15. Tapettikuviot, printti

Kertoo, että olet kyllästynyt, väsynyt puhelinkeskustelusta tai luennosta, tai ehkä jopa koko elämästäsi. R: - Keksi ja kokeile jotain uutta ja mielenkiintoista tai osta itselle uusia vaatteita, tee uutta kampausta tai aloita uuden harrastuksen.