Teuvan On-Line lehti 18.6.2013
Teuvan On-Line lehti 18.6.2013 kirjoitti Teuvalla pidetystä muotokuvakurssista. Sivuilla on runsaasti valokuvia: http://www.teuvaon.fi/tag/natalia-kaleva/
Kauhajoki-lehden (N 32, pe 26.4.2013) artikkeli "Valmiiksi tehty" - taidenäyttelystä 5.-30.4.2013 Hella-galleriassa Kauhajoella.
N.Kaleva kertoo työstään "Readymade-taiteesta eli mitä taide on?" Blogi
N.Kalevan työn kuva Näyttelyt
Katso myös video tästä näyttelystä, saat vinkkiä, miten kehittää taiteilijan silmää Videot
Ote artikkelista: "Ja Hellassa kävijän kannattaa muistaa ranskalaisen Marcel Duchmpin (1887-1968) sanat: "Ainoastaan taiteilija ei esitä luovaa tekoa; katsoja liittää taideteoksen ulkoiseen maailmaan avaamalla ja tulkitsemalla sen sisäisiä ominaisuuksia lisäten näin panoksensa luovaan toimintaan."
Tejuka-lehti 13.7.1994 kirjoitti: ”Teuvalaisen Natalia Kalevan batiikkityöt ovat harvinaisia tekniikaltaan.”
Vuonna 1994 Teuvan kulttuuritoimi järjesti Ars Nova Botnica – taidenäyttelyn jo yhdennentoista kerran. Työryhmä on valinnut N. Kalevan kaikki neljä tarjottua työtä katseltaviksi: Uni, Odotus, Asetelma ja Satujen maailma. Tekniikalta taulut olivat batiikkia puuvillakankaalle ja silkille. Taidenäyttelyn perinteen mukaan työryhmän valitsema paras taideteos palkittiin. N. Kalevan batiikkityö ”Uni” oli valittu palkinnoksi.
Ilkka ja Tejuka-lehti kirjoittivat vuoden 1995 Ars Nova Botnica - näyttelyn taiteilijoista: ”Natalia Kalevalta on näyttelyssä esillä triptyykki ”Ikuiset aallot”. Tekniikkana on batiikkivärjäys puuvillakankaalle…Natalia on maalannut paljon öljyväreillä, mutta tällä hetkellä batiikkityöt innostavat eniten.”
Pohjalainen 6.8.1995: Natalia Kaleva Teuvalta hlukuttelee kävijän unenomaiseen maisemaan. Kalevan Satujen maailma - teokset ovat batiikkitekniikalla tehtyjä silkkimaalauksia. Tarkkaan jälkeen yhdistyy häivähdys mystiikkaa.
Lehti Järviseudun sanomat 24.8.1995 kirjoitti näyttelystä Seinäjoen taidehallissa: Yksi parhaimmista on Natalia Kalevan kaksi teosta ”Satujen maailma I ja II”. Aiheen käsittelyssä on omaperäisyyttä ja tekemisessä taitoja, jota muuten tässä näyttelyssä ei paljon tapaa.
Vuonna 1996 Tejuka-lehti kirjoitti Ars Nova Botnicasta: ”Natalia Kalevan kaksiosainen teos Rakkauden kolmio I ja II voisi yhtäkkiä olla klassinen asetelma, mutta töiden erillisyys viittaa aiheidenkin erillisyyteen. I kuvaa maallista rakkautta ja II taivaallista rakkautta.”
Ars Nova Botnicasta-97 Tejuka kirjoitti: ”Natalia Kalevan Toive ja Odotus ovat jälleen hyviä batiikkitöitä. Yksinäiset naishahmot valvovat odotuksentäyteisessä yössä.”
Uusimmat kommentit