Natalian taideprojektit

25. helmi, 2013

Eurooppalainen Kulttuuriyhdistys on saanut näyttelykutsun Kanadaan Quebeciin, Shawinigan Kulttuurikeskukseen, jossa paikallisilla juhlaviikolla 2014 maaliskuussa vuorossa on Suomen kulttuuri otsikolla "Passeport pour - la Finlande".

 

Näyttelyä varten suomalaistaiteilijat ja kanadalaiset Filrouge taiteilijaseuran taiteilijat ovat pitäneet yhteyttä internetin välityksellä ja tehneet taidetta vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Yhteydenpito on alkanut jo syksyllä 2011. Yhteisnäyttelylle etsittiin sopivaa paikkaa myös Suomesta ja olikin onnekas sattuma, että se saatiin Hyvinkäältä jo nyt kesäkussa 2013.

 

Näyttelyssä on 8 suomalaista ja 12 kanadalaista taiteilijaa pareissa ja ryhmissä. Suomeen ja näyttelyn avajaisiin 4.6. Hyvinkäälle saapui 5 kanadalaistaiteilijaa. Hyvinkäälle saapui myös Shawinigan kulttuurikeskuksen johtaja Louise Martin. Vesi - Water nayttely on Vanhan Villan näyttelytilassa 4.-30.6.2013.

 

Natalia Kalevan kanadalainen taiteilijapari on Lise Beliveau. Heidan yhteistaiteen teema oli Two Women and Two Rivers of Memories.

 

Kuva: Natalia Kaleva Water-näyttelyn avajaisissa.

 

VIDEO Water-taidenäyttelystä http://www.youtube.com/watch?v=AeLeZ8FwaXI

 

25. helmi, 2013