Maalataan muotokuva

Natalia Kalevan kurssilla harjoitellaan muotokuvan piirustusta, sen maalaamista pastellilla, akryylilla ja öljyväreillä sekä elävästä mallista että valokuvista. Natalia pitää master-klassia ja hän itse näyttää maalaamisen koko prosessin.  Kalevan opastuksessa kannattaa kokeilla eri välineitä ja tekniikoita ja päättää sitten, mikä sopii parhaiten omien taiteellisten näkemysten tulkitsemiseen.

Piirtäminen
Harjoitellaan muotokuvan piirtämistä lyijykynällä ja tussilla. Natalia opettaa ja näyttää ihmiskasvojen 27 varjostustapaa! ”Piirustuksessa punnitaan taiteilijan kyvyt”. Jean-Auguste-Dominique Ingres (1780-1867). Kuva: N. Kalevan mukaelma Leonardon ”Madonna”:sta erikoisvarjostuksellaan
Pastelli
Tehdään muotokuva pastelliliiduilla paperille, käytetään sen monipuolisuutta. Pastellit ovat sekä piirustus- että maalausvälineitä. Liidun lappeella saa aikaan leveitä, maalauksellisia vetoja, joita voi sekoittaa ja sulauttaa tai levittää paksuiksi, mehevää öljyvärijälkeä muistuttaviksi kerroksiksi. Liidun kärjellä voi tehdä puolestaan ohutta ja terävä viivaa, joka tuottaa varsin erilaisen tuloksen. N. Kalevan mukaelma Leonardon ”Madonna”:sta pastelilla.
Akryyli
Maalataan muotokuva myös akryylilla, koska erilaisten maalausvälineiden kokeileminen laajentaa taiteilista ilmaisukykyä. Akryylin ilmaantuminen näyttämölle 1940-50-luvulla mullisti maalaustaiteen: uudella välineellä oli kaikki perinteisten maalien edut – ja vain harvoja haittapuolia. N. Kalevan mukaelma Leonardon ”Madonna”:sta akryylilla.
Öljyväri - vanhojen mestareiden tekniikka
Maalataan muotokuva ”märällä”, monikerroksisella tekniikalla.
Kuva: N.Kaleva ”Ylioppilas”, öljy, 40x50 cm, luonnos
Öljyväri – venäläinen impressionistinen tekniikka
Natalia opettaa venäläistä, impressionistista tekniikkaa ja ”Alla prima”. Termi tarkoittaa maalauksen toteuttamista ”yhdeltä istumalta”. Tällaiseen maalaukseen ei tehdä yleensä luonnospiirrosta tai alusmaalausta, koska tarkoituksena on vangita aiheesta olennaisin rohkeasti ja vastoinvaraisesti ja kuvata se ilmaisuvoimaisin siveltimenvedoin ja mahdollisimman puhtain värein.
Kuvä: N.Kalevan mukaelma Rembrandtin ”Portrait of an Old Man in Red”:sta, 24x30 cm, öljy
Muotokuva maalataan kuivasiveltimellä paperille. Tule Etelä-Pohjanmaan opistoon (Ilmajoki) oppimaan ja kokeilemaan tätä tekniikkaa. 4.-5.5.2013
Kirjassa N.Kaleva kertoo uudesta, nopeasta ja edullisesta muotokuvan maalaustekniikasta, materiaaleista ja välineistä.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

30.10 | 09:13

Hej Natalia
Nyt on pian sun näyttely Närpiössä. Milloin tulet taidehalliin? Keskiviikkona? Soittaa tai maila minulle.
Terveisiä
Lasse Eriksson
Puh: 0400-668393

...
17.03 | 20:08

Käy FB-sivuillani: https://www.facebook.com/ArtistNataliaKaleva/

...
16.04 | 15:58

KOTISIVUn uusi sisältö ja tyyli

...
21.08 | 18:37

Moi! Ykköset lehdessä 21.8 oli juttu upeasta junamatkastanne Ulan Udeen, kiinnostus tuollaista matkaa kohtaan vain kasvoi! Kiitos jutustasi.

...
Tykkäät tästä sivusta